Jak w temacie mam octavie 1.9 TDI silnik AXR. Niestety żona rozwaliła miskę chciał bym ją zdjąć i wymienić na nową. I tu pojawia się problem od strony skrzyni są 4 śruby dwie to pikuś ale dwie są tak położenie że zachodzi na nie skrzynia przez co trzeba podejść jakoś pod kątem. Mam łamaną dziesiątkę ale się nie mieści kupiłem małą łamaną dziesiątkę ale też nie nachodzi na śrubę. Mocowałem się 2 godziny i postanowiłem zapytać bo ktoś z was na pewno wie czym to i jak odkręcić.
Witaj.Jeśli nie poradziłeś sobie to mysle ze ci pomoge.Bierzesz pręt w kształcie litery L i przyspawujesz do niego z boku nasadke dzies
iądke taką wąską.Ja mam taką na warsztacie i dasz rade.Potem to juz imbusem jak zluzujesz.Pozdro.
Nie odpisałem ale w sobotę udało się ... Opiszę bo ktoś może mieć podobny problem.
Kupiłem sobie imbus z kulką "5" i jedną udało się odkręcić ale co ciekawe była niedokręcona.
Wtedy dowiedziałem się że szwagier wymieniał miskę w serwisie bo też miał problem, stąd niedokręcona śruba z drugą był większy problem bo miała rozwalone wejście na imbus i po prostu się obracał nie wiem czym była dokręcana ale lipa. Udało się małą nasadką 10-tką + klucz zeszlifowany na szlifierce by wszystko było jak najmniejsze. Po wyjęciu potwierdziło się imbusem już nie dało się jej wykręcić.
Dzięki wszystkim za pomoc
I kolejne pytanie musiałem odkręcić tak zwaną pokrywę łożysk głównych by zobaczyć panewkę i wał. Odkręciłem zobaczyłem i chce włożyć i nie wiem czy ma znaczenie w którą stronę ... czy może da się ją włożyć tylko w 1 sposób, a jeśli ma to znaczenie jak dojść którą stroną była?
Generalnie żona rozwaliła miskę i jechała na kontrolce jeszcze przez 2 km aż auto zgasło. Po czym odpaliła go raz jeszcze i zjechała na pobocze. Byłem pewien że już zdechło na zawsze ale z problemami odkręciłem miskę potem zobaczyłem panewki i było spoko wiec złożyłem wszystko założyłem nową miskę zmieniłem filtr zalałem olejem .... I odpalił jeździ ... moc ma, chyba będzie dobrze.
Komentarz